[Learn English with us] Animal-Related Idioms 동물 관련된 관용구

[Learn English with us] Animal-Related Idioms 동물 관련된 관용구

뉴질랜드타임즈 댓글 0 조회 1061 추천 0


Learn English with us! 


6e8c92edf85c0350c1fd05ab1c53a7b3_1678913519_6561.png
 

재미있게도 우리나라 속담과 비슷한 동물 관련 관용구가 영어에도 많이 있습니다.

퀴즈를 통해 같이 배워봅시다.


1. What does To kill two birds with one stone” mean?

A) To accomplish two tasks with a single action

B) To have difficulty speaking or a hoarse voice

C) Someone who is able to secretly observe a situation


2. What does a wolf in sheep's clothing” mean?

A) An actual wolf disguised as a sheep

B) Someone who is pretending to be nice but is actually dangerous

C) Someone who is afraid of standing up for themselves


3. What does let the cat out of the bag” mean?

A) To release a feline from a bag

B) To reveal a secret or hidden information

C) To play with a cat's toy bag


4. What does the the elephant in the room” mean?

A) A large animal that is literally in the room

B) An issue or problem that everyone is aware of but nobody wants to talk about

C) A popular game played by children


5. What does the idiom fish out of water” mean?

A) A fish that has been caught and taken out of the water

B) A type of fish that cannot survive in water

C) Someone who is in an uncomfortable or unfamiliar situation


6. What does To have a frog in your throat” mean?

A) Something that is very likely to happen

B) To have difficulty speaking or a hoarse voice

C) Someone who is able to secretly observe a situation


7. What does a fly on the wall” mean?

A) A tiny insect that lives on walls

B) Someone who is very annoying

C) Someone who is able to secretly observe a situation


정답8. What does “A leopard can't change its spots” means?

A) Someone or something cannot change their inherent nature or behaviour.

B) It's better to take risks to get what you want

C) To be very excited


9. What does crocodile tears” mean?

A) To be very sad and cry a lot

B) To be fake sad and cry for show

C) To cry so much that you become dehydrated


10. What does “When pigs fly” means?

A) Something that is very likely to happen 

B) Something that is currently happening 

C) Something that will never happen


정답
1. A     2. B      3. B       4. B      5. C      6. B      7. C     8. A      9.B       10. C
(Resource: English Language Partners)
fb8afcd7263b5369fc17fdca218793f5_1621567571_579.jpg  

English Language Partners North Shore 

Phone : 09 489 2078   |   Email: northshore@englishlanguage.org.nz

Website: www.englishlanguage.org.nz/north-shore

카톡 아이디: ELPNorthShore   |   카톡 채널: http://pf.kakao.com/_xcxnKHK

Joanne Lee  (노스쇼어센터 Coordinator)

 


저작권자 © ‘뉴질랜드 정통 교민신문’ 뉴질랜드타임즈, 무단 전재 및 재배포 금지

이 게시글에 달린 댓글 총 0

애드 프라자